Zamanın Ötesinde Tasarım Kaşifleri #5: Wolf D. Prix

Robotik ve 3D Printing teknolojisinin günümüz ve geleceğin mimarlık dünyası için olağanüstü hizmetleri olabileceğine inanan dekonstrüktivist mimarinin önemli temsilcisi Wolf D. Prix, Geberit’in davetlisi olarak İstanbul’a geliyor.
‘Zamanın Ötesinde Tasarım Kâşifleri #5’ etkinliğinde, Geberit’in bu yılki konuğu Wolf D. Prix
Robotik ve 3D Printing teknolojisinin günümüz ve geleceğin mimarlık dünyası için olağanüstü hizmetleri olabileceğine inanan dekonstrüktivist mimarinin önemli temsilcisi Wolf D. Prix, Geberit’in davetlisi olarak İstanbul’a geliyor. Mimaride ilerici ve provokatif temsilin, geleneksel mimariyle yan yana betimlenmesini zamanımızın ifade biçimi olarak değerlendiren Prix, 1 Kasım Çarşamba günü ‘Zamanın Ötesinde Tasarım Kâşifleri’ etkinliği kapsamında, Yapı-Endüstri Merkezi’nde mimarlarla bir araya gelmeye hazırlanıyor.
En değerli ilkenin kalite olduğuna inanarak 2017 mottosunu ‘Zaman geçer, Kalite kalır’ olarak belirleyen İsviçreli sıhhi tesisat devi Geberit, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) işbirliğiyle gerçekleştirdiği ‘Zamanın Ötesinde Tasarım Kâşifleri’ etkinliğine bu yıl da devam ediyor. 1 Kasım Çarşamba günü YEM’de 5’inci kez düzenlenecek etkinliğin bu yılki konuğu ise dekonstrüktivist mimarinin önemli temsilcisi COOP HIMMELB (L) AU kurucu ortağı, tasarım müdürü ve CEO’su Wolf D. Prix.
Prix ile teknolojinin mimariyle buluşmasına tanık olun…
Geberit’in 2017 mottosu olan ‘Zaman geçer, Kalite kalır’ çerçevesinde yeni nesil mimarinin tüm detaylarını anlatacak olan Prix, ayrıca robotik ve 3D Printing teknolojisinin günümüz ve geleceğin mimarlık dünyası için nasıl fayda sağlayacağını da mimar ve tasarımcılar ile paylaşacak. Coop Himmelb(l)au Mimarlık Ofisi’nin sahibi olmasının yanı sıra Büyük Avusturya Devlet Nişanı ve Avusturyalı Bilim ve Sanat Şeref Madalyası da dahil olmak üzere çok sayıda ödül alan mimar Wolf D. Prix, mimaride ilerici ve provokatif temsilin, geleneksel mimariyle yan yana betimlenmesine de genel hatlarıyla değinecek. Öte yandan mimarlığın güncel trendlerini de yakından takip etmesiyle tanından Viyanalı mimar Prix, güncel projelerinde robot teknolojisinden sıklıkla faydalanma sebebini de yeni nesil mimar ve tasarımcılarla paylaşacak.
1 Kasım Çarşamba günü Yapı-Endüstri Merkezi’nde tasarımcı ve mimarlar ile buluşacak olan Wolf D. Prix, ‘Zaman geçer, Kalite kalır’ adlı konferansta; teknolojinin mimarinin her alanında olduğunu ve küresel krizlere çözüm üretebilecek mimarinin de teknolojiyle mümkün olabileceğinden bahsederek konuşmasını sonlandıracak. Konuşmasının ardından Prix, merak edilen sorulara da yanıt verecek.
Zamanın Ötesinde Tasarım Kâşifleri #5 etkinliği ile ilgili tüm detaylar Geberit’in https://www.instagram.com/geberit.tr ve https://www.facebook.com/geberit.tr hesaplarından, YEM’in www.facebook.com/yemetkinlik ve www.twitter.com/yemetkinlik hesaplarından takip edilebilecek.
Zamanın Ötesinde Tasarım Kâşifleri konuşmacıları;
Zamanın Ötesinde Tasarım Kâşifleri #1;
Farid Tabarki – Kentlerin Geleceği: Radikal Değişimler; Sıhhi tesisat sektörünün lideri Geberit’in 12 Şubat’ta düzenlediği ve Yapı-Endüstri Merkezi’nin (YEM) organize ettiği “Kentlerin Geleceği: Radikal Değişimler” konulu etkinlik mimar ve tasarımcıların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Geberit Türkiye’nin sponsorluğunda Yapı-Endüstri Merkezi’nde (YEM) düzenlenen etkinlikte, Geberit’in yeni ürün grubu Monolith tanıtılarak, kentlerin geleceği hakkında konuşuldu. Yerel ve uluslararası ölçeklerde Zeitgeist üzerine projeler geliştiren Studio Zeitgesit’in kurucu direktörü Farid Tabarki, yaptığı sunumda kentlerin geçirdiği değişimi anlattı ve şehirlerin insan hayatlarında en önemli yerler haline geldiğini ifade etti. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği Kentlerin Geleceği: Radikal Değişimler etkinliği, Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars’ın sahne aldığı müzik şöleni ile son buldu.
Zamanın Ötesinde Tasarım Kâşifleri #2;
Mitchell Joachim – Evinizi Yetiştirin!; Geberit, kendi icadı olan gömme rezervuarın 50. yılında mimar ve tasarımcıları bir araya getirecek önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğin konuğu, şehirlerde açık ağ ekolojisi üzerinden akıllı tasarımı teşvik etmeye yönelik projelere imza atan ve kâr amacı gütmeyen bir tasarım grubu olan Terreform ONE’ın kurucu eş başkanı Mitchell Joachim oldu. 20 Şubat 2014’te, Yapı-Endüstri Merkezi’nde gerçekleşen ‘Evinizi Yetiştirin’ etkinliği, Geberit Türkiye Genel Müdürü Cengiz Kazazoğlu’nun ‘İnovasyonla Geçen 140 Yıl’ konuşmasıyla başladı ve Mitchell Joachim‘in ’Evinizi Yetiştirin! Yakın Geleceğimiz için Ekolojik Kentsel Tasarımda Yeni Yönelimler’ konulu sunumu ile devam etti. Etkinlik Joachim’in ilham veren sunumunun ardından, Su Soley’in muhteşem performansıyla son buldu.
Zamanın Ötesinde Tasarım Kâşifleri #3;
Rachel Armstrong – Ekolojik Çağda Mimarlık için Yeni Gelecekler: Griyi Yeşille Buluşturmak; 2100 yılında yıldızlararası uzay yolculuğunu hedefleyen “Persephone” projesi kapsamında Kapadokya’dan ilham alarak topraktan kentler planlayan ünlü tasarımcı Rachel Armstrong, Geberit’in davetlisi olarak İstanbul’a geldi. “Mimarlığı kimya ile buluşturan” Armstrong, 9 Haziran’da Yapı-Endüstri Merkezi’nde “Ekolojik Çağda Mimarlık için Yeni Gelecekler: Griyi Yeşille Buluşturmak” etkinliğinde konuştu.
Zamanın Ötesinde Tasarım Kâşifleri #4;
Mark Foster Gage- Tasarım Akışkanlığı; Mimari ve tasarım denklemini sıra dışı biçimde biyoloji, moda ve müzik gibi farklı disiplinlerle birleştiren Gage, tüm dünyada yankı uyandıran Khaleesi kod adıyla da bilenen West 57th Street Tower projesiyle son zamanlarda adından sıkça söz ettirdi.