OSB içerisindeki işletmeler artık emlak vergisi ödemeyecek

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan işletmelerin bundan sonra belediyelere emlak vergisi ödemeyecekleri, arsa alımlarında fahiş fiyata sınır getirdiklerini açıkladı.
Maliye Bakanı Naci Ağbal ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)’nda düzenlenen ekonomi istişare toplantısına katıldı. Gündeme dair konuları değerlendiren Bakanlar OSB’ler için önemli bilgiler aktardı.
Üretim Reform Paketi düzenlemesi çerçevesinde OSB’lerdeki arsa alım satımlarında maliyet artı belli bir kar oranı içinde sınır getirdiklerini belirtti. Yani OSB yönetimi artık maliyetten kopuk bir şekilde orada yüksek fiyatlarla sanayiciye arsa satamayacak.
Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan işletmelerin bundan sonra belediyelere emlak vergisi ödemeyeceklerini müjdeleyen Ağbal, bu düzenleme ile birlikte de işletmelerin maliyetlerini aşağıya çekeceklerini belirtti.