Emre Maraşlı: 20 Yıl Vadeli Konut Satışı Tam Bir Şaka

Erguvan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emre Maraşlı, Emlak Konut’un 20 yıl vadeli konut kampanyasının tam bir şaka olduğunu söyledi. Maraşlı, “120 ay ile 240 ayın taksitleri arasında 150 TL fark var. Tüketici 150 TL için 20 yıl bu strese gireceğine sigarayı bıraksın daha iyi.Hem ömrü uzar hem de bu strese girmez dedi.
Erguvan İnşaat, Kurtköy’deki beşinci projesi Erguvan Premium Residence’ı görücüye çıkardı. 10 bin 350 metrekare alan üzerinde yükselen Erguvan Premium Residence Kurtköy projesi Kurtköy’ün ilk Leed Gold adayı projesi olma özelliği taşıyor.
Toplam 284 konut ve 10 adet ticari birimden oluşan Erguvan Premium Residence projesinde 178 adet 1+1 daire, 88 adet 2+1 daire, 9 adet 3+1 daire ve 9 adet 4+1 daire yer alıyor.
Erguvan Premium Residence fiyatları 295 bin TL’den başlıyor 1 milyon 100 bin TL’ye kadar yükseliyor.
BİN 900 TL TAKSİTLE
Ayda bin 900 TL’den başlayan taksitlerle konut sahibi olunabilen Erguvan Premium Residence projesinde farklı ödeme seçenekleri sunuluyor.
Erguvan Premium Residence teslim tarihi olarak Şubat 2018 planlanıyor. Projenin sosyal olanakları arasında ise, kapalı otopark, yüzme havuzu, kafeterya, sauna, Türk hamamı, masaj, spa, çok amaçlı oyun odası, toplantı odaları, spor salonu, fitness, plates odası, housekeeping hizmeti, akustik grup stüdyo, akustik solo stüdyo yer alıyor.
45 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Erguvan Premium Residence Kurtköy projesinde 140 milyon ciro hedefleniyor.
Teknopark İstanbul’a komşu konumda yükselen Erguvan Premium Residence projenin detayları 12 bin kişinin katılım gösterdiği anket sonucu belirlendi.
YÜZDE 78’İ TAMAMLANDI AMA MÜŞTERİ KORKMASIN TOPRAKTAN FİYATINA SATIYORUZ
Kaba inşaatının yüzde 78’inin tamamlandığını belirten Erguvan İnşaat Yönetici Ortağı Emre Maraşlı, “Kaba inşaatın yüzde 78 tamamlandı. Lansman için piyasanın biraz durulmasını bekledik. Ama müşteriler korkmasın. Yine topraktan fiyatına satıyoruz” dedi.
2016’DA FRENE BASTIK
Her yıl 2-3 proje geliştiriyorduk ama 2016’da frene bastık diyen Maraşlı, “Her sene 2-3 tane proje yapıyorduk ama 2016’da frene biraz bastık. İşler durmadı ama biraz yavaşladı. Ekonomiyi iyi görmediğimiz için projelerden ziyade şirket içi yapılanmaya odaklandık.” açıklamasında bulundu.
GEBZE VE KURTKÖY’DE YENİ PROJE
2017’de yatırımlarına devam edeceklerini belirten Maraşlı, Kurtköy ve Gebze Çayırova’da yeni proje hazırlığında olduklarını söyledi. Maraşlı, Gebze projesini başka bir marka adı altında geliştireceklerini de sözlerine ekledi.
20 YIL VADELİ KONUT SATIŞI TAM BİR ŞAKA
Emlak Konut GYO’nun 1 Şubat itibariyle başlattığı 20 yıl vadeli konut satışı hakkında düşüncelerini paylaşan Maraşlı, “ Bu kurumlar sürekli bir müdahale halindeler. Sektörü hareketlendirmek istiyorlar, sağ olsunlar. Ama acı bir gerçek var. 240 ay vade bir şakadır. 120 ay ile 240 ay vadenin taksitleri arasında 150-200 TL fark var. Tüketici 20 yıl borç stresine gireceğine sigarayı bıraksın daha iyi. En azından hem ömrü uzar hem de 20 yıl strese girmez” dedi.
KORKULAR GİDERİLDİĞİNDE MÜTEAHHİTİN YAPACAĞI İLK İŞ FİYATLARI ARTIRMAK OLACAK
Konutta maliyetlerin arttığı karlılığın ise düştüğüne dikkat çeken Emre Maraşlı, “Piyasa şu an belirsiz. Birçok kampanya yapılıyor. Fakat korkular giderildiğinde müteahhidin yapacağı ilk iş fiyatları artırmak olacaktır. Özellikle Kurtköy gibi rekabetçi bölgelerde fiyatlar daha da artacak” diye konuştu.
YABANCI HÜCRE EVLERİ ALIYOR
Yabancı yatırımcının Kurtköy’ü henüz keşfetmediğini vurgulayan Maraşlı, “ Yabancılar hücre evleri alıyorlar. Bazı bölgelerde binlerce konut yapıyorlar. Yapıyorsunuz da bu evleri kime satacaksınız. Satamıyorlar sonra ortaya böyle hücre evler çıkıyor” ifadesinde bulundu.
Habertürk